Gellan gør det muligt at fremstille geléer med en betydelig fasthed og med et nemt snit. Produktet tåler temperaturer på 70 °C, hvorfor det er særdeles velegnet til fremstilling af varme geléer. Fremstillet som et fint pulver.
Fremgangsmåde:
Opløses i vandigt medium 5-10 g/l ved rumtemperatur. Blandingen varmes op til en temperatur på 90 ºC, under konstant omrøring. Den hviler til dannelse af gelé.
Begrænset brug i fødevarer: Maksimal dosis i visse fødevarer: 10 g/kg.
Ingredienser:
Geleringsmiddel: Gellangummi (E-418).
Opbevar køligt og tørt, (!) uden for børns rækkevidde.
Fremgangsmåde: opløses i vandigt medium 5-10 g/L ved rumtemp.
Blandingen opvarmes til 90C under konstant omrøring. Hviler til geleri
Begrænset brug i fødevarer.
Dosering: iflg. Forordning 1333/2008. Ikke til detailsalg