Agar er et geleringsmiddel, der virker i meget små størrelsesforhold og som gør det muligt at opnå en bred vifte af teksturer (marmelader, frugtpasta …).
Agar er det første produkt, der har gjort det muligt at fremstille varme geléer, selvom det ligeledes kan bruges ved tilberedningen af kolde geléer.
Fremgangsmåde:
Opløses i vandigt medium 2-10 g/l ved rumtemperatur og bringes i kog. Tåler op til 70 °C efter gelering.
I syrlige medier mister produktet devist sin geleringsevne.
Begrænset brug i fødevarer: Maksimal dosis i visse fødevarer: 10 g/kg.
Ingredienser:
Geleringsmiddel: Agar (E-406).
Opbevar køligt og tørt, (!) uden for børns rækkevidde.
Opløses i vandigt medium 2-10 g/L ved rumtemp. Bringes i kog, max 70C
efter gelering. I sure medier mister produktet delvis geleringsevnen.
Begrænset brug i fødevarer.
Dosering: iflg. Forordning 1333/2008. Ikke til detailsalg