Reduced svampe koncentrat Øko
Reduced svampe koncentrat bruges som base til saucer og supper, eller som smagsforstærker i retter, hvor du ønsker den gode nøddeagtige umami smag fra svampe.
Koncentratet er fremstillet uden brug af tilsætningsstoffer og aromaer og er vegansk og glutenfri. En smagsrig base med en dyb langvarig smag af friske svampe suppleret med en bund af grøntsager og sødme fra de fermenterede ris. Koncentratet egner sig særligt godt til pastaretter, risotto og plantebaserede retter, hvor du ønsker at tilføje den intense umami smag.
DOSERING:
Som smagsforstærker: 2‐5% af retten. Som base til supper og saucer 1:15. Den opblandede base udgør typisk 60‐80% of den færdige suppe / sauce.
REDUCED SVAMPE KONCENTRAT laves på sidestrømme fra fødevareindustrien, som ellers ville gå til spilde. Der bruges økologiske champignoner som enten er knækkede eller har en forkert størrelse til salg i detailhandlen. Smagen er dog lige så god.
Tilsmagning af saucer, retter m.m.
Opbevares tørt og mørkt. Efter årbning: max 5 grader,90 dage