Engdigegaard har genopfundet smagen af gamle dage, og har på marker ved Guldborg på Falster genopdyrket den gamle kornsort sorthavre, og laver nu fortryllende økologiske havregryn af kun de største og nøje udvalgte kerner.
Havregryn af sorthavre indeholder meget mere af alt det sunde, og det der mætter.
Da sorthavre er en gammel kornsort, er der ikke gået tabt i forædling.
Sorthavre indeholder mere protein, fibre, gode fedtsyrer og tilmed så mange betaglukaner, at det dæmper kolesterol i blodet ved hvert indtag af en stor portion. Dermed mindskes risiko for udvikling af koronar hjertesygdom med forsnævring af blodårerne i og omkring hjertet.
Andre havregryn har ikke samme virkning ved samme indtag. Samme proces i organismen kan nemlig ikke komme i gang, da mængden af betaglukaner her er for lille. Det siger noget om, hvor sundt og godt sorthavregryn er. Tillige er smagen fortryllende, og test stempler glutenfri, så alle kan spise med.
Engdigegaard sorthavregryn er 100% fuldkorn og glutenfri.
Fødevarestyrelsen anbefaler 75g som en stor portion fuldkorn dagligt for voksne i en varieret kost. Hver portion af samme mindst 75g sorthavregryn indeholder tillige nok betaglukaner til at gavne mod for højt kolesterol.