12 Kager

 

Crumblebund

360 gram usaltet smør
440 sukker
10 gram maldon salt
440 gram hvedemel

Det hele køres sammen på en røremaskine men kun så det lige er kørt sammen.

Herefter rulles det ud i ca. 2 mm tykkelse mellem to stykker bagepapir. Sæt det på en plade og sæt det på køl eller frys til dejen er kold, så er den nemmere at stikke ud med 8 cm udstikker. Så flyttes de over på en hulmåtte, hvor den bages for at få det ternede mønster frem. Bages ved ca. 180*c i en ca. 10 min til de er gyldne. Lad bundene køle helt af på bagemåtten før de fjernes. Det er bunden af medaljen der skal vende op ad, når kagen kommes ovenpå før servering. 

 

Hindbærindlæg

250 g frugtpure hindbær
50 g sukker

50 g sukker
5 g pektin
3 g citronsyre

1 pakke friske hindbær

Frugtpure og sukker lunes op til ca. 40 *c. Herefter blandes pektin og det sidste sukker sammen for at pektinen ikke klumper, når det tilsættes frugtpure og det koges op til 103*c.
Så tages det fra varmen og citronsyren røres i. Køl purecremen ned til stue temp. før de friske hindbær halveres og vendes i cremen.

Støb nu cremepureen i en hjerte bagemåtte og sæt det på frys, så de bliver klar til at vippe ud af formene og klar til indlæg.

 

Chokoladecrisp bund

100 g mørk chokolade
50 g mandelpra
15 g paillette feuilletine

2 bagemåtter eller tyndt plast folie.

Chokoladen smeltes og herefter kommes mandelpra i sammen med paillette feuilletine og det røres sammen.

Massen smøres nu ud på en måtte så tyndt som muligt, en måtte kommes oven på og man ruller nu igen på massen for at lave en glat overflade. Bunden smager bedst og fungere bedst i kagen hvis den kun er ca. 1.5 – 2 mm tyk. Sæt det hele på køl og når chokoladen har sat sig stikkes runde medaljer ud i ca. 4 cm. Ø

 

Chokoladecreme med Ruby chokolade til hjertekagen

200 g kaffefløde
180 g Ruby chokolade eller hvid chokolade

Smeltes i en skål sammen over vandbad. Det må kun smeltes ved meget svag varme så chokoladen ikke bliver for varm, hold temperaturen på 37 -40 *c

 

2 blade husblas (á 2 g pr. stk)
2 cl hvid rom
250 g piskefløde

Udblød husblassen i koldt vand i ca. 5 min. Herefter kommes husblassen i den lune chokoladecreme sammen med rom og det røres sammen. Køl ned til stuetemperatur.

Fløden piskes til let flødeskum og den vendes i cremen til en homogen masse.

Klar til at støbe i hjerteformene.

Det er en fordel hvis du har haft hjerteformen i fryseren før de fyldes. Sæt nu hjerteformen på en plade eller andet så de kan flyttes når de er fyldt.

Fyld nu formen halvt op, herefter kommes hindbær indlægget i og så kommes chokoladecrisp bunden oven på. Luk nu formen med det sidste chokoladecreme og sæt det hele på frys nogle timer eller til næste dag så de kan vendes ud af gummimåtten.

 

Rød glazing til hjertekage

200 g vand
320 g sukker
300 g glucose

200 g kondenseret mælk

14 g husblas

340 g hvid chokolade

5 g rød farvepulver til chokoladebrug

 

Vand, sukker og glucose koges op til alt sukker er smeltet. Kondenseret mælk tilsættes i sukkerlagen

Husblas udblødes i 5 minutter

Når massen er kølet lidt ned så man kan røre ved det uden at brænde sig tilsættes det udblødte husblas.

Den lune sukkerlage kommes over chokoladen og farven og det hele røres sammen til en homogen masse. Herefter kommes det hele i et liter mål, hvor det stavblendes glat og blankt.
Undgå at lav luftbobler når du blender, hold blenderen lige over bunden i litermålet

Så sættes kagerne på en trådrist med en bakke eller et bagepapir under og den lune glaze hældes over kagen, så den er helt dækket. Den er nemmest at arbejde med ved 34 – 40 *c

De fjernes fra risten med en lille knækpalet over på de sprøde crumblebunde.