Ramsløgsalt

Ingredienser

  • 1 dl. groft salt eller flagesalt
  • 15 - 20 g ramsløgsblade

Sådan gør du

  1. Skyl bladene og tør dem dernæst i et viskestykke.
  2. Blend ramsløgsbladene og saltet i en blender eller minihakker til det er blendet godt sammen.
  3. Spred det ud på en bageplade og stil det i ovnen ved 40 - 50 grader indtil det er tørret.
  4. Det tager ca. 2 - 4 timer afhængig af tykkelsen af saltet.
  5. Du bør undervejs tjekke ramsløgssaltet.
  6. Når det er næsten tørret kan du køre det en enkelt gang på blenderen. Men jo flere gange du gør det, jo finere bliver saltet.

 

Ramsløgpesto

Ingredienser

  • 20 – 25 ramsløg blade.
  • 2 – 3 dl. rapsolie eller olivenolie. Vær obs på, at olivenolie kan være gennemtrængende i smagen ( brug evt halvt af hver )
  • 1½ dl. revet parmesanost eller 2/3 dl romano ost.
  • 1 – 1½ dl. pinjekerner, solsikkekerner, valnødder eller hasselnødder
  • Lidt citronsaft
  • Salt og peber

Sådan gør du

  1. Skyl ramsløgene grundigt. Sørg for at skolde glassene til pestoen og derefter skylle dem i vodka eller atamon.
  2. Blend det hele og smag til med citron og salt.
  3. Kom evt. lidt mere olie i afhængig af den ønskede konsistent.
  4. Når pestoen er kommet i beholderen hældes ca. ½ - 1 cm olie over. Dette gør, at de holder sig længere.