Mørdej til bunden

300 g hvedemel

150 g blødt smør

100 g flormelis

1 æg

Ælt alle ingredienserne sammen til en ensartet dej.
Stil dejen på køl og lad den hvile ½ time før udrulning.

 

240 g sukker

240 g blødt smør 

½ vaniljestang

165 g mandelmel

75 g hakket pistaciekerner

3 æg

Lidt fint salt

10 g hvedemel

Pisk sukker, vaniljekorn og smør sammen. Tilsæt hakkede pistaciekerner og mandelmel, og rør det i dejen.
Tilsæt herefter æggene i dejen, et af gangen.

Til sidst sigtes mel og fint salt i dejen og det vendes rundt.

 

Dejen kommes i tærtebund der er beklædt med den udrullet mørdej. Sørg for at fordel massen jævnt.

Kagen bages ved 180°C ca. 45 min.

Nydes med flødeskum eller creme fraiche til