Mørdej til bund

550 g hvedemel

250 g tempereret smør

225 g sukker

1 knips salt

2 hel æg

2 spsk. mørk sirup

 

Kagerulle /rullepind, kagering / springform eller et tærtefad i ca. 24 cm ø

 

Mel og smør kommes i en foodprocessor og køres kun lige sammen. Herefter kommes de sidste ting i og det køres igen kun lige sammen, hvorefter det hele samles på bordet evt. i lidt drysset mel.

Lad dejen hvile på køl til næste dag eller mindst en 3 – 4 timer. Så rulles den ud i en ca. 2 -3 mm og formen fores med dejen.

Hvis det er en kagering / springform skal dejen kun være en ca. 3 cm op af kanten lidt som i et tærtefad. Sæt på køl mens fyldet laves

 

Fyld

200 g bagemasse

200 g sukker

3 æg

300 g lys sirup eller majssirup

1 knips salt

½ stang vanilje marv

125 g pecannødder. Hakket i grove stykker

200 g rabarber i ca. 2 cm stykker

 

Hvis det er friske rabarber der bruges, vaskes de, tørres og skæres ud i rette størrelse, hvorefter de vendes i lidt sukker og de skal nu stå i stue temp en 30 - 45 min, så de mørnes lidt af sukkeret før de bages i kagen.

Er det frost rabarber som oftest er i små stykker bruges de direkte fra frost.

 

I en røreskål æltes bagemasse og sukker sammen så det ikke klumper. Herefter kommes 1 æg i af gangen til det bliver en homogen masse. Så kommes vanille, salt og sirup i og det æltes sammen. Til sidst kommes nødder og rabarber i massen, og det fyldes i bageformen så der lige er 0.5 cm. til dej kanten.

 

Det hele bages i midten af ovnen ved 175 *c ca. 45 – 50 min

 

Til pynt. Fin sigte lidt flormelis