Ca. 20 linseforme i ca. Ø7 Højde 2,5 - 3 cm

Piñata El Booro / fastelavns æselkage.

 

300 g fransk smør butterdej rulles ud i 21 x 40 cm. Rulles sammen til en roulade på den korte led. Rouladen skal rulles let og være 40 cm lang. Herefter skæres de ud i 20 lige store stykker.

Sæt butterdejs sneglene på køl 10–15 min så smørret forbliver fast. Herefter rulles de ud med en rulle pind med skærefladen opad, til en rund tynd dej i ca. Ø8.5 cm. Lad dejen hvile lige 10 min evt. på køl. Herefter rulles de lige lidt igen så diameteren forbliver Ø8.5 cm, hvis den skulle have trukket sig lidt sammen. Til sidst fores linseformene med dejen og de fyldes med cremen.

1 dl vand
250 g sukker
2,5 dl sødmælk
1½ spsk majspudder
1 knips salt
1 stang kanel
1 vanillestang (marven)
1 stk citron (kun skallen)
4 æggeblommer

 

Tænd ovnen på 220*c

Vand og sukker koges et par minutter til en klar sukkerlage, hvorefter det køles ned.

Majspudder røres sammen med lidt af mælken til en lind jævning

Det sidste mælk koges op med salt, vanillemarv samt kanelstang og citronskal.

Herefter piskes majsjævningen i og det koges op til en lind jævn creme
Det hele køles ned

Ved stuetemperatur blandes sukkerlagen og cremen sammen og det skal trække lidt.

Sigt massen og hvis man ønsker kagen skal smage mere af citron kan lidt af skallen hakkes fint og kommes i dejen.

Herefter fyldes formene op til ca. ½ cm fra kanten.

Skru ovnen ned på 190*c

Bag kagerne til de er gyldne og lidt sprøde på toppen. Det gør ikke noget der kommer små sorte prikker af varmen oven på cremen. Bagetid ca. 25 – 27 min.

Når de er bagt og kølet ned tages de ud af formene og drysses med lidt stødt kanel og flormelis før de serveres og spises til evt. kaffen.