Tærtedej

500 g hvedemel

300 g saltet smør (stuetemperatur)

200 g flormelis

60 g mandelmel

120 g æg

8 g salt

Tærteform Ø20 cm

 

Tærtedej:

Hvedemel, mandelmel og smør køres sammen på røremaskine med en dejspartel, til det er blevet til smuld. Flormelis tilsættes og til sidst æg. Dejen sættes på køl 1 time.

Dejen tages ud af køl, rulles ud til 3 mm. Smør formen eller spray den med fedtspray. Dejen presses forsigtigt ned i formen og op af kanterne. Prik lidt huller i dejen med en gaffel

 

Fyld: 

4 modne pærer

3 dl creme fraiche

100 g sukker

3 hel æg

½ marv af vanillestang

Kanel

8 stk. grønne kardemomme kapsler

 

Tænd ovnen på 185*c

Skrald pærerne og fjern kærnehus og stilk. Skær dem halvt over og herefter i skiver på langs. Tryk dem lidt så skiverne glider let fra hinanden og fordel nu pæren i tærteformen.

Drys nu pæren med kanel så formen er dækket. Fjern den tørre skal fra kardemommefrøene og knus dem let med en bred kniv eller en morder. Drys nu kardemommen på pærerne.

 

Creme fraiche, æg, sukker og vanilje evt lidt kanel piskes sammen i en skål og hældes over pærerne så det dækker.

Bag nu tærten midt i ovnen i 10 min, hvorefter der skrues ned på 175*c og den bages færdig ca. 20 min. Den skal være gylden over det hele.

 

Når kagen er kølet ned spises den med vaniljeis eller creme fraiche til. Velbekomme