300 g mandelmel
300 g flormelis
110 g æggehvider

Det hele køres sammen til en homogen masse (farven kommes her i hvis det er pastafarve). Hvis man ønsker at lave med kakaopulver fjernes den mængde kakaopulver man kommer i fra mængden af flormelis.

 

300 g sukker
100 g vand

Koges til 118*c sukkersirup.

 

110 g æggehvider
30 g sukker

Piskes kun let sammen på røremaskine med piskeris. Herefter piskes den kogende sukkerlage i æggehvide-massen og det piskes til stuetemperatur. (Farven kommes her i hvis det er flydende farve).

Herefter vendes marengsen i over flere omgange i mandelmassen til en lind konsistens. Det skal være let cremet, ikke flydende eller meget bastant.

På et bagepapir tegnes små æggeformede skabeloner i ca. 5 x 2.5 cm for at kunne sprøjte ens kager ud.

Herefter sprøjtes kagerne ud med glat tylle på bagepapiret i den ønskede størrelse med mellemrum. Bank evt. pladen let i bunden mod bordet for at lave mere ens kager og lad dem nu stå lidt for at lave en tør overflade på kagen ca. 30 min før de bages eller mærk forsigtigt med en finger om det hænger ved når du trykker let på dem.

Bages nu i en 140-145*c varm ovn gerne uden blæs i ca. 12 - 14 min. og med åbent spjæld hvis det er muligt.

 

Hanekam, næb og øjne i glasur

200 g flormelis sigtes i en skål

Æggehvider tilsættes lidt af gangen indtil det er en meget cremet og lidt fast glasur. Det gør ikke noget at man med en ske røre lidt luft ind i glasuren, da den så er nemmere at sprøjte med til den her type glasur-arbejde.

Lav et sprøjte-kræmmerhus af madpapir og kom lidt hvid glasur i og luk det nu godt, så det er klar til at sprøjte øjne med.

Tag en del fra og farv det ind med orange farve og rør det godt sammen. Denne glasur som bruges til hanekam og næb kommes ligeledes i et kræmmerhus.

Den sidste klat tilsættes kakao eller sort farve til pupillen.

 

Find de pæneste kager frem og læg dem op på bagepapir sprøjt nu hanekammen på papiret så det hænger sammen med kagen. Sprøjt næb og øjne på kagen og lad det gerne tørre til næste dag eller nogle timer så glasuren slipper fra bagepapiret.   

Find evt. lidt farvede fjer som pynt på påskekagen, når den samles med en tilsvarende modpart.  

 

Creme til indlæg

200 g nougat og 160 g mandelpraline lunes 10 – 15 sek. i en mikroovn - må ikke blive for varm da det så klumper. Så snart det er blødt, så man kan trykke en finger i det, kommes det i en sprøjtepose og modelleres / varmes op med fingrene herefter til sprøjtekonsistens, så de to ting bliver blandet sammen i posen.

Klar til at lægge kagerne sammen herefter.