Opskrift til 4 personer

Mojito-melon

Ingredienser: 

1 Cantalope melon
2 cl hvid rom
2 cl sukkerlage 50/50 *
2 cl limesaft
10 store mynteblade der rulles lidt mellem håndflagerne så man få lidt aroma frem

 

* Sukkerlage laves af 200 g sukker og 200 g vand koges op sammen og køles ned før brug.

Melonen skæres i kvarte og kernerne skæres ud med et pænt lige snit, så melonen får bådform.

Rom, sukkerlage, limesaft og mynteblade blandes sammen. De kvarte meloner og væsken kommes i en vacumpose. Forsejl posen og træk luften ud og lægges på køl til næste dag eller mindst et par timer.

Ved servering tages melon ud af posen og væsken gemmes til drinks-opskriften nedenfor.

Melonen skæres fri fra skralden men lad en lille snip være tilbage i begge ender af skralden, herefter skæres den i 1 cm strimler og de trækkes skiftevis ud af skralden.

Pyntes med mynteblade. 

 

 

Mojito-drink med melon

8 cl hvid rom
8 cl lime juice
4 tsk. rørsukker
2 lime skåret i 1/8 halve både
10 store mynteblade

Melonvand fra Mojito-melon opskrift
Knust is
Mineralvand med brus
4 rock glas og en pitu morder samt sugerør

De friske limebåde fordeles i de 4 glas sammen med rørsukker og mynteblade. Det hele moses med pitu morderen.

Glasset fyldes med knust is, hvorefter rom, limejuice og melonsaft fordeles i glassene. Mix forsigtigt lidt rundt i isen og tilsæt mineralvand.

Pynt evt. med mynteblade og et sugerør sættes i.