Mandel mørdej:

280 g hvedemel
40 g mandelmel
100 g flormelis
150 g koldt smør
Lidt salt
1 æg

1 perforeret bagemåtte, 1 perforeret bageplade og1 stk. perforeret tærteringe Ø19 x 2 cm

 

Alt undtagen æg køres sammen i stød på en robot. Saml dejen med æg til sidst.
Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir ca. 2,5 mm tykt og sæt dejen på køl i en time.

Tærteringen smøres godt og grundigt med blødt smør, så der er smør i alle hullerne og sæt dem på bagepladen med bagemåtten på.
Herefter skæres et stykke af dejen ud som passer til kanten, så dejen står op af kanten. Kom den på køl igen.

Man skal ikke trykke dejen ind i formen, da den så bliver svær at få af efter bagning. Den skal bare stå løst op af tærteringen.

Så laves mazarin massen klar som skal i midten af tærteringen før den bages.

 

Mazarin masse 

200 g marcipan
200 g sukker
200 g blødt smør
4 æg
80 g hvedemel
Knips salt

I en røreskål kommes marcipanen i små stykker sammen med salt.
Tilsæt sukker og det bløde smør og rør det luftigt med dejspartlen. Herefter kommes æg i et af gangen, så det ikke skiller og til sidst melet. Kør det kun lige sammen.

Der skal kun fyldes op med marzarin masse i tærten, så der er en lille cm op til kanten.

Herefter bages den i ovnen ved 175 grader i ca. 12 - 18 min til den er gylden.

Når tærten er bagt og kølet ned, pensles bunden inden i med chokolade for at undgå fugt i tærtedejen.

 

Mango mousse

3 blade husblas guld
200 g mango pure
50 g sukker
Lidt citron saft
2 dl piskefløde
100 g kefir

Pavoni Planet silikone form

Udblød husblassen i koldt vand.

Mango pure, citron og sukker varmes op til kogepunktet, så sukkeret smelter. Køl pureen lidt ned og tilsæt det bløde husblas. Når massen er håndvarm vendes kefir i og til sidst tilsættes den let piskede piskefløde

Herefter fyldes silikonemåtten og stilles på frys.

 

Ingefær gele

3 glade husblas guld
100 g ingefær pure
50 g vand
50 g sukker

 

Udblød husblas i koldt vand. Ingefærpure, vand og sukker varmes op til kogepunktet, så sukkeren smelter. Køles ned til finger varm og tilsæt den bløde husblas.

Når den er kølet helt af, så støbes der et tyndt lag gele oven på marzarin massen. Sæt det hele på køl

 

Når moussen er frossen og kan tages ud af formen sprayes den med cacao farvespray eller en glace, før den placeres oven på den kolde tærte.