
Antal 35 – 50 stk.
1 kg Lemke bagemasse
500 g sukker
2 dl æggehvide
Stof sprøjtepose nr. 46
Trekant OM tylle
200 g flormelis
Lidt æggehvide
500 g mørk chokolade
200 g kaffekrokant
Bagemasse og sukker køres sammen på en kedel med dejspartel ved lav hastighed. Herefter køres æggehviderne i over flere omgange så det ikke det klumper.
Kom tyllen i stofposen og herefter den bløde masse. Sprøjt nu passende stykker ud på en bagemåtte og bag dem ved 200*c ca. 10 min til de er pæne gyldne.
Når de er kølet af laves glasur af flormelis og æggehvide og de sprøjtes med tynde glasurstriber frem og tilbage.
Når glasuren er tør og man kan holde på kagerne dyppes bunden i tempereret chokolade og kanten pyntes let med kaffekrokant.
Kransekage er meget velegnet til at fryse og tages ud efterhånden som man skal bruge det.
Samme opskrift kan bruges til nougatstænger. Her bruges bare kranse og nougat tyl for at kunne ligge nougat indlægget i midten.