Kandiseret pistacie:

200 g pistaciekerner
150 g sukker
1 dl vand

Vand, sukker og pistacie kommes i en gryde og det bringes i kog. Rør i massen under indkogningen, når sukkeret begynder at tykne, så skrues der lidt ned for varmen. Det vil nu starte en krystallisering hvor sukkeret nærmest bliver melis igen. Når der en fuld krystallisering skrues der lidt mere op for varmen, mens der røres i gryden og sukker vil nu smelte igen og sætte sig på pistaciekernerne. Når det er smeltet og kernerne er overtrukket, så hældes det ud på bagepapir for at køle ned. Fordel dem lidt så de ikke hænger sammen. Når de er kolde er de klar til brug.

 

Kandiseret pistacie fragilite bund:

50 g kandiseret pistaciekerner
30 g mandelmel
60 g florsukker
Lidt salt
120 g æggehvider
100 g sukker

Kør nu pistaciekernerne på en foodprocessor til mindre stykker, dog ikke helt til mel. Tilsæt nu salt, florsukker, mandelmel og kør det let sammen på maskinen.

Æggehviderne og lidt af sukkeret kommes i en røre skål, hvor det piskes stift med en røremaskine. Under piskningen tilsættes sukkeret lidt af gangen. Når det er helt stift som marengs vendes tørstoffet i uden at slå alt luften ud af det. Derefter smøres ud på en bagemåtte/bagepapir i ca. 1.5 – 2 cm tykkelse, hvorefter det bages ved ca. 180*c i ca. 20 min til bundene er gyldne og faste.

Køles ned og sættes på frys, så de er nemmere at stikke ud til kagen.

 

Hvid chokolade Cremux :

1 blad husblas
150 g hvid chokolade
40 g æggeblommer
15 g sukker
130 g piskefløde
50 g litchi pure

Kom husblas i koldt vand
Hvid chokolade kommes i en skål i små stykker

Pisk sukker og æggeblommer til let skum i en skål. Bring fløde og pure til at koge i en gryde, hæld den kogende væske over æggeblandingen under piskning. Hæld nu massen tilbage i gryden mens der piskes og det hele legeres til 82 grader. Pisk i det hele tiden. Herefter hældes massen tilbage i skålen for at stoppe varmen.

Når cremen er kølet lidt af tilsættes det udblødte husblas og massen hældes lun over chokoladen.

Det kan være en fordel at stavblende massen  for at undgå bobler i cremen.
Når cremen er kølet af, støbes den i en gummimåtte der passer som indlæg til den valgte støbeform til selve kagen. Indlægget sættes på frys.

 

Kefir mousse :

3 blade husblas
100 g lime saft
100 g sukker
200 g piskefløde
100 ml kefir

Kom husblassen i koldt vand i en skål
Kom limesaft og sukker i en gryde og bring det i kog. Tag det fra varmen og køl lidt ned til kropstemperatur.

Tilsæt nu husblassen. Herefter vendes det i kefiren og til sidst vendes det hele forsigtigt sammen i den let pisket piskefløde.

Fyld nu cremen i den valgte bagemåtte, fyld formen ca. 2/3 op. Herefter kommes indlægget i og til sidst den udstukket pistaciebund for at lukke kagen.

Det hele stilles på frys så kagerne kan vendes ud og pyntes.

 

Vi har lavet en vi har sprayet med mørk chokolade, en med hvid chokolade og den sidste er trillet i resten af de kandiserede pistaciekerner hvor der også er pistacie som er rå for at få lidt farvespil i kagen.