Opskriften giver 40 kager

Glace

Lav glacen dagen før, det giver bedste resultat

Ingredienser: 

196 g vand
280 g sukker
280 g glucose
180 g kondenseret mælk
30 g husblas blade
350 g hvid chokolade
Lidt rød og hvid farvepulver

Vand sukker, glucose og kondenseret mælk kommes i en gryde og bringes i kog. Husblas blødes ud og kommes i sukkerlagen som hældes over chokoladen som er i et litermål. Det hele stavblendes sammen i 3 -5 min til det er homogent og glat. Undgå at lave bobler i massen hold blenderen nede i bunden af litermålet.

Del nu massen i to og blend rød farvepulver i den ene del og hvid farvepulver farve i den anden. Når der skal glaces varmes massen op i en mikroovn til ca. 45 *c. Stavblend massen glat og blank. I et nyt litermål hældes den varme masse i skiftevis rød hvid rød hvid rød hvid o.s.v.

Dagen efter:
Kør forsigtig en enkel gang i gennem massen med en paletkniv for at blande farverne lidt sammen før kagerne glaseres i frossen tilstand på en trådrist med bageplade under.

 

Riflet mørdejsbund

Ingredienser:

100 g flormelis
200 g smør
250 g hvedemel
50 g mandelmel
1/4 tsk stødt kardemomme
1 nip fint salt
30 g hel æg

50 g cacaosmør

Pensel

2 perforeret bageplader – 2 perforeret bagemåtter

Kom alt undtagen ægget i en foodprocessor eller en skål til en røremaskine. Det hele køres hurtig sammen og så tilsættes ægget. Det køres kun lige sammen til en glat dej, ikke for længe.

Lad dejen hvile en ½ time på køl. Herefter rulles dejen ud i ca. 2 mm tykkelse. Brug gerne metallister på 2 mm (Se foto). Dejen sættes på køl igen for at man kan skære helt lige skarpe bunde ud, når dejen er kold.

På en perforeret bageplade lægges en perforeret bagemåtte. Mørdejsbundene lægges på bagemåtten og den anden perforeret bagemåtte kommes oven på. Til sidst kommes en perforeret bageplade ovenpå for at bage bundene i pres.

Bages ved 175*c i ca. 8 – 10 min til de er pæne gyldne.

Når bundene er bagt og kølet helt af tages de af bagemåtten og pensles med et tyndt lag smeltet kakaosmør for ikke de bliver bløde når cremen kommer oven på.

 

Mousse med skovbær

Ingredienser:

4 g husblas blade
480 g hvid chokolade
360 g skovbær pulp sigtet for kerner
Saft af en halv citron
1 stang vanillemarv
½ fint revet tonka bønne
4 dl piskefløde

Blød husblassen ud i koldt vand. Smelt chokoladen i en skål. I en lille gryde kommes skovbær pulp, citronsaft vanille og revet tonkanød og det bringes til kogepunktet.

Tages af varmen køles lidt ned før den bløde husblas kommes i massen. Når frugtmassen er fingertemperatur vendes den let pisket fløde i massen over to tre omgange. Brug en spartel og rør massen sammen i midten af skålen til den er let og lind og glat.

Herefter støbes moussen i en silikoneform og fryses gerne til næste dag før der kommes glace på og den anrettes på mørdejsbunden.