Opskriften giver ca. 40 stk

1. dag: 

Pastadej

300 g tipo 00 hvedemel
3 hele æg
1 knips salt
1 spsk olivenolie

1 æg til at pensle med

1 L planteolie

Pastamaskine eller en rullepind

Kruset udstikker i 5 cm og 1 kruset udstikker i 4 cm.

Melen sigtes til en bunke på bordet, lav en fordybning i toppen, hvor salt, æg og olie kommes i. Med en gaffel eller hænderne blandes det nu sammen til en dej. Den skal æltes til en glat ydre og derefter hvile i film nogle timer eller til næste dag før den bruges.

 

Fyld

2 pærer
2 røde æbler
2 spsk. korender
1 -2 fint revet tonkabønne
1 spsk. dansk honning
2 spsk. sukker

Æbler og pære skæres ud i små tern 5 x 5 mm. Det hele kommes i gryde og det koges sammen til alt væsken er fordampet og frugten begynder at karamellisere lidt.
Laves gerne dagen før så det kan trække lidt mere smag.
Istedet for tonkabønne kan også bruges kardemomme, vanille eller kanel. Kvæder, svesker, blommer, citroner kan tilføjes hvis man ønsker mere fyld.

 

2. dag: 

Halver dejen og vend den i tipo 00 mel, så der er godt med mel på dejen. Rul nu dejen ud på maskinen eller med rullepinden på bordet. Når dejen er rullet ud så lægges den sammen på midten. Rul ud igen og gentag dette nogle gange så dejen bliver varm og elastisk før den rulles ud i en ca. 2 mm tyk dej. Læg dejen over på et let melet bord.

Gentag nu med den anden halvdel af dejen.

Afmærk nu med den lille udstikker ringe i den første dej, der er fejet fri for mel på toppen. I de afmærkede ringe kommes fyld på så det ligger indenfor afmærkningen. Pensel nu lidt med lidt æg runde i kanten.

Den sidste dej befriet for mel lægges oven på og der formes nu rundt om fyldet med fingrene forsigtigt.

Med den lille udstikker trykkes forsigtigt ned i dejen uden at presse i gennem med den runde kant. Herefter udstikkes med den store udstikker. Læg raviolierne i mel så de ikke klistrer sammen.

 

Friture stegning.

1 L planteolie varmes op i en gryde til 180 -190*c Man kan se om olien er varm nok med et lille stykke pastadej. Hvis det syder og souffleer med det samme i olien, så den varm nok.
Bag nu raviolierne gyldne i den varme olie og dryp dem af på køkkenrulle. Drys med flormelis og server dem lune, evt. med lidt varm gløgg eller Glüwein.