Opskriften giver 20-25 kager

 

Mørdej til bund og top

450 g hvedemel

100 g mandelmel

250 g tempereret smør

225 g sukker

1 stang vanillemarv

1 knips salt

2 hel æg

2 spsk. mørk sirup

 

Mel, mandelmel og smør kommes i en foodprocessor og køres kun lige sammen. Herefter kommes de sidste ting i og det køres igen kun lige sammen, hvorefter det hele samles på bordet. Drys evt bordet med lidt mel.

Lad dejen hvile på køl til næste dag eller mindst en 3 – 4 timer.

Nu rulles den ud i en ca. 2 -3 mm tykkelse og stikkes ud med en kruset udstikker på Ø8 cm og lægges i linseformene.

Vi bruger i små metal linseforme Ø7 cm, men har man dem kun som en silikone måtte går det også fint.

 

Konditorcreme

1 L sødmælk

75 g sukker

Kommes i en gryde og koges op

 

75 g majspudder

1 tsk. vanillesukker

75 g sukker

2 hele æg

(Hvis du vælger at købe cremepulver skal du huske det skal være kogecreme. Bruges cremepulver, så skal der bruges 75 g cremepulver, 75 g sukker og 2 æg)

 

Majspudder, vanillesukker, sukker og æg røres sammen i en skål.

Når mælken koger kommes lidt af den kogende mælk over i cremepulver over 2 – 3 gange, mens det piskes sammen. Herefter hældes det hele over i det kogende mælk, som så piskes sammen mens det koges op i ca. 1 min.

Kom herefter cremen i en skål. Og dæk det nu med film så der ikke kommer skind oven på cremen.

Køles nu helt ned evt. til dagen efter. Når cremen er afkølet piskes den lind, før den kommes på en sprøjtepose og er klar til brug.

 

Grov remonce

100 g bagemasse

100 g sukker

100 g smør tempereret

3 spk. hvedemel

20 stk. mandler lavet gyldne i ovnen ved 200*c. hakket groft

2 spk. mørk rom

 

Bagemasse og sukker køres sammen. Så kommes smør i over 2 -3 gange. Det skal køres glat mellem hver gang.

Til sidst kommes mel mandler og rom i køres glat, før det kommes på en sprøjtepose

 

Fyld linsen med først grov remonce og derefter med konditorcreme. Halvt af hver.

Luk så med et låg af dejen, hvor der bruges en kruset udstikker på Ø 7 cm. Luk til sidst ved at trykke kanten forsigtigt lidt sammen.

Bages gyldne ved ca. 180*c en 10 – 12 min .

 

Køles lidt af lidt før kagen tages ud af formene og de køles helt ned før de pyntes.

 

Små fondant margeritter

Af hvid fondant rulles en tynd plade ud på en 2 mm. Her i standses små blomster ud og der formes i bladene med modellerpinde.

De skal helst tørre til dagen efter. Lav en prik i midten af glasur lavet af æggehvide og flormelis og lidt gul farve.