Mandel mørdej:

280 g hvedemel
40 g mandelmel
100 g flormelis
150 g koldt smør
Lidt salt
1 æg

Du skal bruge:
Perforeret bagemåtte, perforeret bageplade og tærtering 19 x 19 x 3,5 cm

 

Alt undtagen æg køres sammen i stød på en robot og derefter samles dejen med æg.
Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir ca. 2,5 mm og sæt dejen på køl en time.

Tærteringen smøres godt og grundigt med blødt smør, så der er smør i alle hullerne. Sæt den på bagemåtten og bagepladen.

Nu stikkes dejen ud, så det passer til bunden af tærteringen og herefter skæres et stykke ud, som passer til kanten, så dejen står op af kanten. Dejen tilbage på køl
Man skal ikke trykke dejen ind i formen, fordi så bliver den svær at få af efter bagning. Den skal bare stå løst op af tærteringen.

Bages i ovnen ved 175 grader ca. 8 - 10 min, imens du laver indlægsdejen klar.

 

Indlægsdej til tærten:

100 g mandelmel
50 g hvedemel
100 g sukker
100 g blødt smør
Lidt salt
2 æg
Revet skal af 1 citron.

 

Alt undtagen æg piskes luftigt i en skål. Herefter tilsættes æggene et af gangen. Dejen fordeles i tærteringen og den bages igen ca. 10 – 12 min ved 175  grader. Tærten skal være gylden.

Tærten køles helt af før den pensles med chokolade inden i for at undgå fugt.

 

Brombær ganache

200 g hvid chokolade
100 g brombær frugtpure
1 dl piskefløde
10 ml citronsaft

 

Smelt chokoladen i en plast skål i microovnen. Pas på det ikke bliver for varmt og brænder.

Bring de sidste ting til kogepunktet i en lille gryde og hæld den over den hvide chokolade, mens der røres rund med en spartel. Stavblend evt. til sidst for at lave en blank konsistens.

Hæld ganachen op i tærtebunden så der er en ½ cm ca. op til kanten der er fri til at stille brombær op af.

 

Stil tærten på køl en time og før servering pyntes den med halve brombær der stilles taglagt ryg mod ryg hele vejen rundt. Start med et helt bær i mitten og stil så ½ brombær rund og rundt til du når kanten.