Rød peber karamel:
- 70 gram melis
- 1,7 gram maldon salt
- 60 gram glukose
- 60 gram fløde
- 100 gram rød peber puré
- 3 gram gelatine
- 2 ½ gram citronsyre
1-3 karamelliseres hårdt uden at brænde. Deglacer med 4-5. Koges til 106 grader under
omrøring. Tilsæt udblødt 6. Derefter røres 7 i, og der røres til det er opløst. Opbavares på
sprøjtepose.
Soya mandler:
- 50 gram mandler
- 25 gram soya
- 3 gram kakaosmør
Mandlerne flækkes på langs og ristes i ovenen ved 160 grader i ca. 6-8 minutter/eller til de
er gyldne. Hæld dem i en lille gryde og kog dem op med soya. Kog til soyaen er kogt ind.
Vend mandlerne med kakaosmør.
Mandel daquise:
- 145 gram mandelmel
- 125 gram hvider
- 45 gram melis
- 45 gram flormelis
Bland 1 med 4. Pisk marens af 2 og 3. Vend forsigtigt det hele sammen. Sprøjtes ud i firkant
der måler 42 cm x 20 cm. Bages på 180 grader i ca. 10-12 minutter. Atikkes ud med
udstikker Ø 5 cm.
Tomat-karamel fromage:
- 125 gram melis
- 200 gram tomat
- 50 gram fløde
- 3 gram citronsyre
Karamelliser 1 hårdt, uden at det bliver brændt. Deglacer med 2-3. Tilsæt 4. Rør ud. Sæt på køl
- 335 gram tomat karamel
- 10 gram gelatine
- 330 gram fløde
- 70 gram blommer
Pisk 4 luftige. Lav letpisket af 3. Smelt udblødt 2 med lidt af 1. Vend sammen med æggene
og derefter flødeskummet. OBS- karamellen må ikke være varmere end stur temperatur!
Samling:
Støbes i silikoneforme, 15 stk. På 6 cm Ø. Rød peber karamel fordeles ud i kagerne.
Der placeres ca 5 halve soya mandler i hver kage. Slut af med et stykke mandelbund.
Sættes på frost.
Kagerne sprayes når de er frosne.
Silikoneform brugt til denne opskrift