Opskriften er fra Hart Bakery og udgivet i bladet Lækkerier

 

8 store scones

Ingredienser:

100 g rugmel

135 g speltmel

100 g kagemel (med lavt glutenindhold)

55 g sukker

1,5 g natron (1/3 tsk)

4 g bagepulver (1 tsk)

2 g salt

170 g usaltet smør

110 g steget bacon (saltet og tørret)

50 g fast ost, groft revet

2 dl kærnemælk

Lidt mel til udrulning

1 æg sammenpisket til pensling

Tip: Bruger du saltet smør så skal saltet undlades

 

Fremgangsmåde:

Skær baconskiverne i stykker på ca 1,5 cm og steg det på panden med en spiseskefuld olie. Du skal stege ca. 170 g. Afdryp den stegte bacon i en si, vej 110 g af til opskriften og lad det køle helt af. Hvis der er bacon tilovers må det nydes af kokken.

Tænd ovnen på 200 C varmluft

Skær smørret i tern på ca. 2x2 cm og stil dem i køleskabet

Kom mel, sukker, natron, bagepulver og salt i en skål til røremaskine eller en foodprocessor og tilføj til sidst det kolde smør. Rør eller blend til dejen har en sandet konsistens, og der stadig er store stykker af smør på størrelse med ærter eller vindruer. Bland hellere for lidt end for meget.

Tilføj revet ost og stegt bacon til dejen og rør sammen ganske kort, indtil det er distribueret i dejen.

Tilføj kærnemælk og rør sammen ganske kort indtil den begynder at hænge sammen. Saml til sidst dejen med hænderne, så den kun lige hænger sammen. Dejen skal være klistret men fast.

Vend dejen ud på en meldrysset bordplade og rul den forsigtigt ud til 3 cm tykkelse. Nu kan du skære dine scones i den ønsket form. Hos Hart Bakery skærer man den i kvadrater på 8x8 cm, som derefter deles på skrå og bliver til to trekanter. Du kan også lave dem runde.

Tryk forsigtigt de afskårne kanter af dej sammen og rul igen ud til 3 cm tykkelse og skær scones som ovenfor. De bliver ikke lige så perfekte i udseendet, men de vil stadig smage glimrende. 

Placér dine scones på en bageplade beklædet med bagepapir med mindst 3 cm mellemrum. Pensl forsigtigt toppen med sammenpisket æg.

Bag dine scones i ca. 20-25 minutter til de er helt gyldne.