Åbningstider

Mandag - torsdag: 8-16
Fredag: 8-15
Lørdag, Søn- og helligdage: lukket

Telefon: +45 3675 2255

Find os her

Rutevejledning

Historien om Condi:

1958: CONDIS GRUNDLÆGGELSE, KAGEKAPSLER OG TRAGANT-FIGURER

Firmaets grundlægger, Egon Larsen, var ansat som bogholder hos en grossist på Gråbrødre Torv, der solgte kagekapsler og råvarer til de københavnske bagere og konditorier. Men han syntes, at ’lugten’ i byens bagerier var meget mere spændende end de støvede regnskabsbøger, så Egon blev i stedet for kørende repræsentant af konditorvarer.

Egon Larsen var en meget flittig mand og havde virkelig fundet sin ’rette hylde,’ så der gik ikke lang tid, før han havde åbnet sit eget firma. Og navnet på firmaet var der aldrig tvivl om, for det skulle hedde Condi, der jo også er ligeså simpelt, som det er genialt, for det er bare en forkortelse af Conditori, og så havde kunderne jo ingen problemer med at huske firmanavnet.

Condi havde succes lige fra starten: Hotel d’Angleterre var firmaets første kunde og er stadigvæk den dag i dag en af Condis mange gode kunder. Faktisk gik der ikke lang tid, før Condi udvidede med en fabrik i Peder Hvitfeldts Stræde, der producerede tragant-figurer til kransekage, bryllupskage osv. Det blev Egon Larsens hustru, Klara, der stod for produktionen af de dengang meget efterspurgte, håndlavede Tragant-figurer.

1978: NÆSTE GENERATION, HALVE KOKOSNØDDER, 3 SLAGS IS OG RUMRAKET I MARCIPAN

Anden generation af Larsen-familien kom til Condi i 1978. Efter endt læretid på Hotel Royal afsluttede Gunnar Larsen sin karriere som konditorchef på Hotel Sheraton nytårsaften 77/78. Konditorfaget havde allerede ændret sig meget, siden Gunnars far startede firmaet 20 år tidligere. I 70’erne var alle meget inspireret af alt det nye fra Amerika, så Gunnar arrangerede halve kokosnødder, 3 slags is og en rumraket i marcipan til hotellets nytårsgæster.

FAGLIGHED

Gunnars fortid som konditorchef blev hurtigt et stort plus for Condi, for nu kunne byens bagere og konditorer få rådgivning fra ’en af deres egne.’ En der havde sprøjtet kransekage og vasket bageplader, lige siden han kunne ’se over bage-bordet.’

I dag har de fleste af de ansatte hos Condi enten en baggrund som kok, konditor eller været tilknyttet branchen på en eller anden måde. Og hvis det skulle vise sig, at de ikke tidligere har arbejdet i et konditori, så bliver de gerne sendt i praktik hos en af kunderne for at få en praktisk erfaring med Condis mange produkter.

FAMILIEFIRMA

Tredje generation er for længst kommet til og er i dag en toneangivende del af driften. Familievirksomheder i flere generationer er langt fra et almindeligt syn i branchen, og kunder fortæller ofte, at det gør en stor forskel for dem, at de handler med en familievirksomhed som Condi, og at de faktisk har være kunder helt tilbage til første generation.

2007: KONDITORLANDSHOLD, TRÆNINGSKØKKEN OG KURSER

Efter en god samtale med et par af Københavns førende konditorier til en chokoladekonkurrence, hvor Gunnar luftede sin idé om et dansk konditorlandshold, byggede Condi førstesalen om, så landsholdet kunne få de bedst mulige træningsfaciliteter til konkurrencer m.m.

Condi syntes, at der manglede et fokus på at udvikle de unge talenter, der er blandt landets konditorer og tog derfor initiativ til et dansk konditorlandshold. Condi giver dem de bedst mulige faciliteter og fri adgang til alle de råvarer, de overhovedet kunne ønske. Dog er alt det administrative i dag lagt over til andre gode folk hos BKD, men Condis køkkener er stadig omdrejningspunktet for landsholdet.

Condis køkkener er udover at være stillet frit til rådighed for konditorlandsholdet, der mødes hver onsdag, også stedet, hvor bagere, konditorer og kokke kommer på kursus for at lære alt om de nye spændende produkter og teknikker.

I DAG: KLASSISK KONDITORKUNST, TEXTURA, NITROGEN, ØKOLOGI …

Alle kender Condi! Og det skyldes til dels, at de har et så tæt samarbejde med deres kunder. Hos Condi er de meget stolte over, at kunder fortæller, at det er Condi, man ringer til, når man skal have at vide, hvordan man skal bruge de nye produkter, som eksempelvis Textura, eller om de lige kan hjælpe dem med opskriften på en klassisk cremehæl. Hos Condi investerer de meget i personalets høje faglighed og deres gode forhold til kunderne, og det er jo altid rart at vide, at det lykkedes.

FAKTA:

Siden 1958 har Condi været en højt værdsat samarbejdspartner for landets konditorer, bagere og kokke. Condi har et omfattende sortiment af kvalitetsvarer, der løbende bliver udbygget i samarbejde med kunderne. Condi har et stort specialsortiment, herunder produktion af emballage efter kundeønske. Bag Condi står branchens mest erfarne team. Et team af fagfolk, der altid står parat til at rådgive kunden om brug af produkterne.