Citron cremeux:

  1. 110 gram sødmælk
  2. 110 gram fløde
  3. 50 gram blommer
  4. ¾ bl gelatine
  5. 250 gram hvid chokolade
  6. 20 gram appelsin compound
  7. 30 gram citronsaft

1 og 2 koges op. Legeres til 82 grader med 3. Tilsæt udblødt 4. Rør derefter sammen
med 5-7. Støbes i olieret ring på 15 cm Ø. Sættes på frost.

Citron sponge:

  1. 310 gram smør
  2. 500 gram melis
  3. 6 stk. Æg
  4. 525 gram hvedemel
  5. 9 gram salt
  6. 3 gram natron
  7. 3 gram bagepulver
  8. 250 gram kærnemælk
  9. 125 gram citronsaft
  10. 18 gram boiron appelsin compound

1 og 2 piskes luftige. 3 tilsættes lidt efter lidt. 4-7 blandes sammen og vendes i. 8- 10
blandes i. 640 gram pr. Ring. Ø 16 cm. Bages på dobbelt plader ved 160 grader i ca. 35 minutter.
Vendes på hovedet når de kommer ud af ovnen. Sættes på køl.

Mandarin marmelade:

  1. 245 gram mandarin puré
  2. 21 gram appelsin compund
  3. 75 gram fint hakket abrikoser
  4. 200 gram melis
  5. 6 gram citronsyre
  6. 10 gram vand
  7. 8 gram pectin
  8. 50 gram melis

1-4 koges i et par minutter. Tilsæt 7 og 8 imens der piskes. Kog op igen. Tilsær 5 og 6,
rør det ud og sæt marmeladen på køl.

  1. 600 gram marmelade
  2. 6 gram gelatine

Lun lidt af 1. Smelt 2 deri. Smøres ud på de overskårne bunde. Sættes på køl.

Citron glasur:

  1. 250 gram melis
  2. 110 gram citronsaft
  3. 100 gram vand
  4. 250 gram fløde
  5. 50 gram SMP
  6. 80 gram trimoline
  7. 1 st. Vanilje
  8. 80 gram miroiar
  9. 12 gram gelatine

1-3 koges til 121 grader. 4 og 6 varmes til det er smeltet sammen, blend derefter 5 i. Når sukker lagen er 121 grader tilsættes udblødt gelatine og miroiar til sukker lagen. Blend med stavblender fløden deri. Blend luftbobler ud. Stil på køl. Varmes op til brug. Bruges ved ca 28 grader.

Samling:
Kagerne deles på midten. Citrus marmeladen røres op med gelatinen. Marmeladen
smøres deri. Citron glasuren varmes op, og der hældes lidt ovenpå citron cremen- sørg for at den er dækket uden der kommer for meget på. Lad cremen ligge på kagen inde på køl et par minutter.

Fjern ringen og pynt kagen.